/ netinfo
В Център по кариерно ориентиране стартира първият модул от динамичен психотренинг на тема „Повишаване конкурентоспособността и адаптацията към пазара на труда“.

Разкриват стажантски позиции за младежи

Той е организиран от Център за подкрепа за личностно развитие - Кариерно ориентиране при Община Стара Загора, съвместно с педагогически съветници и психолози от училищата в град Стара Загора и Дирекция „Бюро по труда“-Стара Загора.

Старозагорски ученици дискутираха възможности за реализация

В психотренинга ще се включат дванадесетокласници от училищата: ПГСАГ „Лубор Байер“, СУ „Васил Левски“, ТГ „Княз Симеон Търновски“, ПГ по облекло и хранене „Райна Княгиня“, СУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, ПГ по електроника „Джон Атанасов“, и ПГ по електротехника и технологии „ Г. С. Раковски“.

В четири последователни дни младежите ще развиват умения за търсене на работа, подготовка на документи при кандидатстване за работа и подготовка за явяване на интервю за работа, които ще повишат конкурентоспособността и адаптацията им към пазара на труда.

Прогнозната рамка на бюджета надхвърля 115 млн. лева

Психотренингът ще бъде проведен от Димка Кънева, организационен психолог в ПГСАГ „Лубор Байер“, Станимира Димитрова, специалист кариерно ориентиране в ЦПЛР – Кариерно ориентиране при Община Стара Загора и Ваня Йорданова, психолог в Дирекция „Бюро по труда“ – Стара Загора.

В периода 18-21 февруари в тренинга ще се включат и дванадесетокласниците от училищата: НПГ по ветеринарна медицина „И. П. Павлов“, ПГ по строителство и дървообработване „Инж. Н. Ранчев“, ПГ по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“, Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, Спортно училище „Тодор Каблешков“, СУ „Христо Смирненски“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и СУ „Максим Горки“.