/ Thinkstock/Getty Images
12 младежи на възраст от 18 до 30 години ще могат да работят като стажанти в Центъра за европейски инициативи през 2019 и 2020 г. Новите позиции се откриват в рамките на новата програма „Европейски корпус за солидарност“, която има за цел да се бори с младежката безработица в европейски мащаб.

Статистика: 71.4% от домакинствата в област Стара Загора имат достъп до интернет

Програмата ще даде възможност на младежки организации в държавите-членки на ЕС да разкрият стажантски позиции и работни места. При старта на програмата в България проектът на Центъра за европейски инициативи бе оценен най-високо и бе класиран на първо място.

Организацията ще разкрие стажантски позиции за 4 български и 8 чуждестранни младежи. Те ще работят в три направления:
  • Младежко радио и социални медии
  • Разработване и управление на проекти
  • Офис мениджмънт, маркетинг и реклама
За участие в проекта младежите трябва да са завършили средно образование, да владеят говоримо английски език и да имат желание да се развиват професионално в едно от трите направления.

Старозагорски ученици дискутираха възможности за реализация

Всеки от стажантите ще подпише договор за период от 6 месеца, а за младежите, които идват от други населени места, ще бъде осигурена и безплатна квартира. Кандидатстването става текущо, а кандидатурите се разглеждат по реда на тяхното постъпване и до заемане на свободните позиции.

Центърът за европейски инициативи предлага и безплатни консултантски услуги за млади хора, които търсят стажантски или доброволчески проекти в чужбина. В края на миналата година организацията бе сертифицирана със „Знак за качество“ за успешната си работа по европейски програми.