Община Раднево приема заявления за социални услуги
Община Раднево приема заявления за социални услуги / DarikNews.bg, архив

59 потребители ползват услугите по проекта на община Раднево „Социални услуги за социално включване в Община Раднево-възможност за по-добър живот" . Проектът е по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.1.04 „Помощ в дома" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2007-2013.

През четирите месеца на изпълнение на дейността „Информиране, консултиране и подбор на кандидат - потребители" са оценени 93 потребители, от тях към момента. 21 кандидат - потребители са починали, отказали се или отпаднали от ползване на услуги по Проекта поради различни причини. 13 кандидат - потребители са включени в списък на чакащите, от тях 6 са потребители на услугата „Личен асистент". .

Отчитайки тежките заболявания и възрастта на потребителите, на лице е опасност при отказ или смърт на потребител в списъка на чакащите да няма достатъчно оценени потребители, с които при необходимост да бъде сключен договор за ползване на услуга по проекта, информират от община Раднево. В тази връзка ще се извърши нов прием на заявления за кандидат - потребители, които ще се приемат на Гише № 3 в Центъра за услуги и информация на граждани към Общината до 9 март.