опера деца
опера деца / Държавна опера Стара Загора
Държавна опера-Стара Загора обявява прослушване за попълване на две школи-балетната и вокалната на Детско-юношеската студия за опера и балет при Държавна опера-Стара Загора – „Маргаритки“.

За балетната школа могат да кандидатстват  деца на възраст 5-10 години, с добри физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби. На прослушването да бъдат в подходящо облекло и цвички. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката да се носи на диск (CD) или флашка. Педагог на Балетната школа е Снежана Дескова, почетен гражданин на Стара Загора, дългогодишна примабалерина в Операта. Ръководителите на школата са балерините от състава на балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора – Ивелина Николова, Емилия Ставрева, Богдана Сергеева.

Във вокалната школа могат да се включат деца на възраст 5-14 години с вокални умения – точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Необходимо е да се подготви една песен по избор и да се носи музиката на песента на CD носител или флашка.
Ръководител на вокалната школа е Инна Андреева, артист-хорист от състава на Операта.Ръководител на Подготвителната група е Маргарита Шоселова.

Прослушванията ще се проведат  на  5 и 15 февруари от 11:00 часа в Държавна опера-Стара Загора – Мизансценна и Хорова  зали.

За записване за прослушването, изпратете заявление свободен текст с името и възрастта на детето на e-mail адрес: opera_starazagora@abv.bg.