пешеходна пътека
пешеходна пътека / iStock/Getty Images
Нова пешеходна пътека да бъде изградена на бул.“Св. Патриарх Евтимий“ в близост до ул. „Ален мак“, а тази до Професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван П. Павлов" да бъде премахната.

Около това предложение се обединиха граждани от квартал АПК и ресорният зам.-кмет Йордан Николов на среща заради множеството въпроси на живущите във връзка с организацията на движението в района.

Николов припомни, че в момента се изготвя Генерален план  за организация на движението, който включва всички видове  транспорт и неговата основна цел е да спомогне за намаляване на травматизма по пътищата, чрез анализ и намаляване на критичните участъци. Особено внимание в него ще бъде обърнато на зоните около училища, детски градини и ясли, болници, които генерират и концентрират повече пешеходен трафик.

На срещата бяха обсъдени варианти, които да облекчат движението на МПС и мерки за безопасността на движението на пешеходци в старозагорския квартал АПК.

В разговорите участваха представители на администрацията, началникът на сектор „Пътна полиция“ Бончо Славов, представители на фирмата, която изготвя Генералния план за организация на движението в Стара Загора, както и представители на фирмата, която отговаря за светофарните уредби в града.