депутати
депутати / netinfo
На територията на старозагорския кв. „Лозенец” има частен имот, върху който от години е създаден молитвен дом. Други терени, собственост на Главно мюфтийство, аз не зная да има, увери старозагорският депутат от ГЕРБ Маноил Манев. „Такова нещо като доказателство и действие не съществува. Нека гражданите да се спокойни”, допълни той.
 
В началото на месеца в ефира на бТВ бившият главен секретар на МВР и настоящ координатор на "Атака" Светлозар Лазаров каза, че съществуват данни за интерес да се построи ислямистко училище в кв. „Три чучура“.
 
И по думите на депутата от управляващата партия Емил Христов, „до този момент в община Стара Загора, няма постъпили заявления за строителство с религиозна цел от която и да е организация. Имотът, за който се спекулираше, е общинска собственост, така че това е последната информация, която съм получил от администрацията на 7 юли, петък”.
 
След разговор с областния управител Гергана Микова и с общинското ръководство, премиерът Бойко Борисов обещал да вземе решение за УМБАЛ „Проф. д-р Ст.Киркович”, след като се запознае със ситуацията, информира още Христов. Той припомни, че затрудненията в работата на здравното заведение ще окаже влияние и в дейността на медицинския факултет. Очаква се днес директорът на болницата доц. Йовчо Йовчев да проведе още разговори по темата в София с ресорния министър проф. Николай Петров и с министъра на финансите Владислав Горанов.
 
Задълженията на болничното заведение за електроенергия от 2013 г. насам надхвърлят сумата от 3,2 милиона лева, което принуди EVN България Електроснабдяване да предприеме действия за принудително събиране. Отчитайки специфичния предмет на дейност на лечебното заведение, компанията няма да прекъсне снабдяването с електроенергия, каквато е практиката спрямо всеки друг неизряден длъжник, но ще предприеме запор на банкови сметки и други вземания, се посочва в съобщението на дружеството.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/