В Израел търсят строители
В Израел търсят строители / dariknews.bg

Семейства от блок в старозагорски квартал ще се изнесат от апартаментите си заради инцидент с бойлер. Той станал в общинско жилище, а взривът нарушил сериозно конструкцията на входа. Това е и причината от община Стара Загора да предприемат спешни мерки по извеждането на живущите докато трае ремонтът. По предварителни разчети той ще приключи за около половин година.

Инцидентът с уреда станал на 9 ноември в жилище на втория етаж в блок 63 на кв. „Три чучура-север”. Няма пострадали или жертви, но взривът стреснал живущите там. Нанесените поражения са изключително сериозни, което налага спешен ремонт и извеждане на хората от входа, категоричен е зам.-кметът Йордан Николов. „Наши специалисти констатираха, че има сериозно нарушение на целостта на носещата стена /шайба/ и затова взехме решение да бъдат изведени хората от входа, с цел тяхната безопасност”.

Апартаментите в пострадалия вход са 16, а 4 от тях са общински. Общинското звено „Жилищен фонд” се заема да осигури временни домове за живущите, а конструктори с модерна техника ще обследват сградата, за да се набележат необходимите мерки за ремонта.

Заради неприятния инцидент и напускането на жилищата си, семействата там са силно разтревожени, а от етажната собственост поискали от общинска администрация, обитателите на злополучния апартамент да го напуснат.

Докато трае ремонтът достъпът до сградата ще бъде ограничен, а мястото под охрана, за да се избегнат инциденти.

Екип от специалисти от София ще пристигнат на оглед в петък.