турнир
турнир / община Стара Загора
Най-старият в Стара Загора и един от първите турнири по борба в страната – „Никола Илчев“, събра в спортната зала на IX ОУ „Веселин Ханчев“ стотици малки спортисти. Петнадесет са отборите от цялата страна, които показват умения и хъс, в националното състезание, организирано от старозагорския клуб „Берое“. Участниците са разделени в две групи – ученици от 2-ри до 4-ти клас и от 5-ти и 6-ти клас.

турнир
община Стара Загора

 
„Поздравявам организаторите, които влагат много усилия в младите таланти на града. Благодарен съм, че работейки заедно, успяваме да подобряваме спортната инфраструктура, защото в крайна сметка – спортът е за децата. Така те се развиват правилно, като имащи достойнство и дисциплина хора“, каза при откриването на турнира кметът Живко Тодоров. Той изрази благодарност към треньорите за отдадеността и грижата към най-малките.

турнир
община Стара Загора

 
„Вярвам, че борбата ще продължи да носи много успехи и гордост не само на Стара Загора, но и на страната ни – така както е било и досега“, допълни още градоначалникът. От името на организаторите на традиционния детски турнир на кмета Живко Тодоров и заместник-кмета Красимира Чахова бяха връчени специални благодарствени плакети.

турнир
община Стара Загора

 
„Благодарение на Община Стара Загора залата ни по борба има нова придобивка – поставени са трибуни за близо 250 души. Така тя вече е пригодена и удобна за състезания. Тук ще се провеждат редица спортни събития, което е чудесно“, каза Димо Христов, един от най-добрите  треньори по борба в Стара Загора. 

турнир
община Стара Загора

 
На откриването присъстваха още председателят на ПК по спорт и младежки дейности на Общинския съвет Тихомир Трифонов, спортни дейци, гл. експерт от общинския спортен отдел Петко Крумов, треньори, спортни дейци и родители.