/ ThinkStock/Getty Images
Над 130 сигнала са подали старозагорци на горещия телефон на общината от началото на седмицата. Сигналите за бездомни кучета през изминалите дни са 6 и са насочени към Общинския приют за безстопанствени животни.

Агресивни безстопанствени кучета са прибрани от района на кв. „Кольо Ганчев“ и от ул. „Стефан Тошев“ №10. Жена е подала оплакване, че е била ухапана от домашно куче пуснато за разходка в село Християново, акт е плучил и друг собственик на куче в село Яворово. 
 
На Горещия телефон е постъпила информация за спящ под стълбите на Централна поща мъж. Сигналът е насочен към Агенция „Социално подпомагане“.
 
Със съдействието на екип на полицията са съставени два акта за сеч в гората в района на Дом „Майка и дете“ в Стара Загора.
 
След обаждания от граждани са отремонтирани няколко светофарни уредби, автомати за паркиране в града, улично осветление, както и са подменени няколко капака на улични шахти.
 
Постъпила е още информация за шум от строителна площадка, счупени клони на дървета, замърсяване около контейнери за смет, счупени антипаркинг колчета и други.
 
Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157 37