стара печка на дърва
стара печка на дърва / iStock/Getty Images
Схемата за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата ще бъде представена на кръгла маса и ще бъде обсъдена със старозагорци на 27 ноември от 17 часа в зала 1 на общината.
 
Община  Стара Загора в сътрудничество с още пет общини (Столична община, Община Бургас, Община Русе, Община Монтана и Община Велико Търново) разработи проект за поетапно преминаване на домакинствата от отопление на дърва и/или въглища към алтернативно екологично отопление. Това е първият одобрен от Европейската комисия по Програма LIFE интегриран проект за България. Главната му цел е подобряване качеството на въздуха в тези общини. 
 
Проектът, както и всички документи към него, са достъпни на сайта на Общинска администрация. (https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/pokana-za-obshtestveni-konsultatsii-po-predlozhenieto-za-shema-za-prehod-kam-alternativni-formi-za-otoplenie-na-domakinstvata-po-integriraniya-proekt-balgarskite-obshtini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-na-kachestvoto-na-atmosferniya-vazduh-life17-ipe/bg/000012-life-ip-clean-air)
 
Обществените консултации по публикуваната информация продължават до 25 ноември. Гражданите, институциите и други заинтересовани страни могат да предоставят мнения и предложения по публикувания проект на е-мейл: m.g.georgieva@starazagora.bg или в деловодството на Общината на адрес: гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ № 107.