формация
формация / Държавна опера Стара Загора
Лятна програма на Античен форум „Августа Траяна“, организират от Държавна опера Стара Загора. Тя е под мотото „Свеж въздух за изкуството“.
 
В нея са включени освен празничния концерт, посветен на 95 години от създаването на Операта, още и 3 камерни оперни заглавия, 3 балетни вечери, премиера на операта „Атила“, оратория, дирижирана от Старозагорски митрополит Киприан и още музикални събития.
 
„В месеците, в които трябваше да прекратим своята дейност, ние събрахме енергия и ентусиазъм, за да раздаваме отново от тях на своята публика. Постепенно задвижваме обичайния си ход и се надяваме бързо  да достигнем до сърцата на своята аудитория, но и да спечелим нови приятели“, се казва в поканата, коята Държавна опера-Стара Загора отправя  до клубовете и неправителствени организации в града и до всички свои приятели.
 
На 8 юли от 21:00 часа на Античния форум ще се състои Камерно соаре, наречено „Отново заедно“. В  него са включени изпълненията на четири камерни формации от оркестъра на Държавна опера-Стара Загора – Трио „Арте+“, Трио „Реверанс“, Камерна формация „Арс Нова“ и Брас квартет „Августа Траяна“. В програмата са подбрани известни класически произведения, оркестрации на джаз, евъргрийн, поп, кино музика и др.