/ iStock/Getty Images
Системата за електронен прием на деца в първи клас и в подготвителни групи за училищата в град Казанлък е отворена за регистрация и редакция на заявления за участие във второ класиране на неприетите деца до 15 юни, това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Всички родители, които желаят да редактират вече подадено заявление или да регистрират ново за участие в класирането, могат да го направят онлайн на специално създадената страница в сайта на Община Казанлък за първи клас и за подготвителни групи в училищата. 

От администрацията напомнят, че за деца, които са приети на първо класиране, но не са записани в указания срок, следва да се регистрират нови заявления за участие във второ класиране. 

Свободните места по училища са публикувани на официалната страница за електронен прием. Класирането ще бъде обявено на 17 юни, а срокът за записване е от 20 до 22 юни. 

Срокът за кандидатстване за трето класиране е от 24 до 28 юни. Резултатите ще бъдат публикувани на 30 юни, а записването ще бъде в периода от 1 до 5 юли, допълват от общината. 

Системата от правила за електронен прием в подготвителни групи и в първи клас е публикувана на официалния сайт на Община Казанлък. Там може да бъде намерен и пълният график за прием. 
БТА