/ / iStock/Getty Images
Окръжен съд – Стара Загора взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 55-годишен мъж. Той е обвинен в извършено умишлено убийство  в Казанлък.
 
За това престъпление законът предвижда наказание от десет до двадесет години лишаване от свобода.
 

На проведеното съдебно заседание представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, а служебният защитник пледира срещу това заради съществуващи здравословни проблеми.

Убийство в Казанлък, има задържан

Окръжен съд – Стара Загора,намери, че са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението – тежко умишлено по смисъла на Наказателния кодекс.
 
Според съда, макар мъжа да е неосъждан, да има адресна регистрация и да работи на трудов договор, съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като деянието му е с висока степен на обществена опасност. Съдът счете, че мярката за неотклонение „Задържане под стража“ е тази, която би изпълнила целите на закона.
       
Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.
 
Окръжен съд Стара Загора