Над 10 000 дела в Районен съд Стара Загора
Над 10 000 дела в Районен съд Стара Загора / DarikNews.bg, архив
По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът определи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 27-годишен мъж, който в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи – пари, собственост на юридическо лице, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е по чл.196,ал. 1,т.1 във връзка с чл.194,ал.1 във връзка с чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“от Наказателния кодекс.
 
На 31 август 2016 г. обвиняемият Росен А. посетил търговски обект – магазин за хранителни стоки, който се намирал в централната градска част на Стара Загора. От касовия апарат на магазина отнел оборотни пари – сумата от 430 лева. Деянието е било заснето от охранителните камери на търговския обект. След извършване на престъплението обвиняемият напуснал постоянния си адрес и се укривал от органите на полицията, което наложило обявяването му за местно и общодържавно издирване.
 
27-годишният мъж е криминално проявен и осъждан 10 пъти за престъпления от общ характер, предимно кражби. Деянието по настоящото дело е извършено в условията на опасен рецидив, след като мъжът е бил освободен от затвора на 3 юли 2015 година.
 
Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
 
Взетата спрямо Росен А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.