Музика по звездите - 6 нощни концерта в парка
Музика по звездите - 6 нощни концерта в парка / Организатори

6 нощни концерта под открито небе в разгара на лятото. Това предстои да се случи в парк "Пети октомври". Иначе мащабното събитие носи обикновено име - „Музика под звездите". Всички концерти стартират точно в 21:00 часа и представят музика от различни стилове: рок, поп, джаз, фънк, соул, етно, както и съвременна българска авторска музика. Проектът е с участието на предимно млади български музиканти и е насочен към младата аудитория на Стара Загора.

„Музика под звездите" стартира на 22 юли петък с проекта Fromabove. Кваретът (вокал, пиано, бас, барабани) представя музиката на шведската вокалистка Виктория Толстой. В ролята на Виктория ще видим и чуем Рая Йорданова. Освен песни на скандинавската изпълнителка в програмата ще звучат и авторски композиции на групата.

Ден по-късно, на 23 юли, старозагорци и гостите на града ще посрещнат соул формацията SugarCraft. 5-та млади артисти са направили стилни аранжименти на имена като John Legend&TheRoots, JillScott, SnarkyPuppy и др.

Седмица след това, на 30 юли, е авторският проект на старозагорския пианист Павел Цонев. Заедно с триото си той ще представи свои инструментални пиеси и парчета. Павел определя стила на дебютния си албум, като съвременен джаз с европейско звучене.

„Музика под звездите" продължава и през август. В продължение на три поредни дни 5, 6 и 7 август ще се случат три различни събития. На 5 е концертът на Николай Карагеоргиев /китара/ и Александър Леков /бас/. Дуото изпълнява авторска импровизационна музика.

Събота, 6 август, е отредена за пианиста Милен Киров и неговия проект „Betweeneastandwest". Повече от 10 години Милен живее в Лос Анджелис, САЩ, където преподава и свири с различни групи. В настоящия си проект пловдивчанинът събира българския фолклор и джаза, като резултата е повече от добър.

Последният концерт е на 7 август /неделя/, когато ни предстои да чуем един много качествен трибют - този на английската соул звезда JossStone. В него взимат участие цели 6-ма музиканти, а зад микрофона е младата изпълнителка Пола Кутманова.

Проектът „Музика под звездите" се осъществява по идея на сдружение „Повече", с любезната подкрепа на Община Стара Загора.