/ Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства
Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък отваря врати със свободен вход в Европейската нощ на музеите в събота, 18-и май.

Започна здравният фестивал „Здравей, здраве!” в Казанлък

Инициативата за европейска нощ на музеите и галериите у нас има вече 15-годишна история. Тя популяризира широко културното наследство, съхранявано в културните институти, а конкретният повод за нейното провеждане точно в тези дни на месеца, е Международния ден на музеите, отбелязван на 18-и май. Тази година  празничният ден  съвпада със деня на провеждането на нощта на музеите.  

Международният ден на музеите се отбелязва за пръв път през 1979 г., а е обявен за такъв година по-рано по време на генерална конференция на Международния съвет на музеите в Москва. Казанлъшкият музей на фотографията, единствен в България, се включва в събитията с програма от прожекции.

Оспорван финал на „Младите лидери на Казанлък 2019“ (СНИМКИ)

Уникални  диафилми за деца
ще покаже екипът на фото-музея от 18.30 часа. Прожекциите ще представят на най-малките посетители народни приказки и други разкази в слово и картини по автентична технология от средата на миналия век.

За възрастната си публика,  музеят е подбрал документални филми за значими български исторически събития и личности. Ще бъдат представени ленти за съдбата на населението от Добруджа и  Егейска Македония, както и биографичния филм за родения в Казанлък именит наш художник, Иван Пенков.

Програмата в музея на фотографията започва в 18.30 часа. Събитията в нощта на музеите са безплатни,  посетителите са добре дошли през цялото време,  за да разгледат изложбата на Александър Иванов  „Отражения“ и постоянната експозиция на този общинския културен институт.