Министър Найденов: Защитаваме здравето и традиционната българска марка
Министър Найденов: Защитаваме здравето и традиционната българска марка / DarikNews.bg

Специалистите от Агенцията по храните ще преценят какъв да бъде преходния период, в който мандрите да организират бизнеса си според подготвената от Земеделското министерство наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. Вероятно ще бъдат засегнати нечии бизнес интереси, но това ще бъде за сметка на по-доброто здраве на българина и в защита на традиционната българска марка, каза земеделският министър Мирослав Найденов.

„Тези мандри, които искат да протестират, инсталираха машини, които могат да смесват растителната и животинската мазнина и ни продават нещо, което вреди на здравето. Тези, които желаят да продължават да го правят, ще им бъде забранено да ползват наименованието „млечен продукт". Нека да го кръстят „растителен продукт". Така, че на първо място за нас е важно да защитим здравето, а на второ-традиционната българска марка"

Нямам притеснения от стачки, допълни министърът, според когото заради измамата с името на продукта, право на протести имаме всички ние-и потребители, и животновъди. „От стачка, аз не съм отстъпвал".

В Стара Загора Мирослав Найденов откри третото селскостопански изложение БАТА АГРО.