ММИ
ММИ / netinfo
Наградата е от Четиринадесети международен работнически спортен фестивал
Седемдесет  спортисти в четиринадесет вида спорт представиха „Мини Марица-изток“ ЕАД и се завърнаха с шест златни медала, четири сребърни и седем бронзови медала. За пети път по традиция „Мини Марица-изток“ ЕАД завоюва купата на КНСБ на Четиринадесетият работнически спортен фестивал с международно участие, който се проведе във Варна от 7 до 11 юни.
Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков връчи купите на победителите в комплексното класиране на българските отбори за Купата на КНСБ – „Проф. Д-р Желязко Христов“. Първенец стана отборът на “Мини Марица-изток” ЕАД, следван от Асарел Медет АД и ВиК Стара Загора.

Фестивалът беше организиран от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ с активното съдействие и подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Конфедерация на независимите синдикати в България,  минерална вода Балдаран и Ситроен - България.

Над 1200 спортисти от 15 страни на 3 континента се включиха в състезанията, като представители имаше от Русия, Мексико, Китай, Литва, Полша, Украйна, Израел, Туркменистан, Македония, Румъния, Унгария, Казахстан и България. Те се състезаваха в 15 спортни дисциплини, а именно: мини футбол, плажен волейбол, боулинг, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, стрийтбол, дартс, плуване, теглене на въже, петанк, плажна борба спортна табла и вдигане на пудовка. Отново нашите баскетболистки заеха първо място, бриджорите отборно също бяха първи, мъжките отбори по плажна борба, теглене на въже и тенисистите също завоюваха първите места.

В рамките на фестивала се проведе и 14-тият Международен турнир по мини футбол на атомните енергетици „Атом Спорт“, в които взеха участие отбори от Русия, Унгария, Казахстан и България.
В комплексното класиране по нации за поредна година шампион е АЕЦ КОЗЛОДУЙ (БЪЛГАРИЯ) със 119 т., следван от АТОМ СПОРТ (РУСИЯ) с 83 т. и ENERGOATOM (УКРАЙНА) с 46 т. Отличията на победителите връчиха Десислава Ягодин – Председател на БРФ „Спорт и здраве“ и Вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт. Тя благодари на всички, които от близо и далеч направиха с присъствието си възможно най-голямото работническо спортно събитие не само на България, но и на Балканите!

КОМПЛЕКСНО КЛАСИРАНЕ ЗА КУПАТА НА КНСБ по точки:
 
 

1.МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК ЕАД
БЪЛГАРИЯ
93

2.АСАРЕЛ МЕДЕТ АД
БЪЛГАРИЯ
46

3.ВиК СТАРА ЗАГОРА
БЪЛГАРИЯ
19

4.ИДЕАЛ СТАНДАРТ - ВИДИМА АД
БЪЛГАРИЯ
19

5.ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД
БЪЛГАРИЯ
14

6.РСК ХАМЛЕТ ЙОВЧЕВ - ВЕЛИНГРАД
БЪЛГАРИЯ
14

КУПА ФЕЪРПЛЕЙ „ПРОФ. Д-Р ЖЕЛЯЗКО ХРИСТОВ”
МЪЖЕ: РК „СПОРТ И ЗДРАВЕ” КЪРДЖАЛИ
ЖЕНИ: ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА АД

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/