Масларова: Не очаквам дестабилизация на правителството
Масларова: Не очаквам дестабилизация на правителството / netinfo
"Проблемът с двете оставки е въпрос на личен избор на хората, които ги подадоха и на преценка на премиера". Така коментира в Казанлък промените в кабинета социалният министър Емилия Масларова.

"Аз съм изключително доволна, от това, което направи премиерът. За 24 часа той показа мъдрост, решителност и воля -нещо, което беше безкрайно необходимо на цялата коалиция", сподели Масларова.
Тя заяви, че не очаква дестабилизация на правителството и предсрочни избори, и че не се притеснява, ако се стигне и до нейната оставка.

"Социалният министър е винаги на най-проветливото място, защото там са всички проблеми, аз обаче се чувствам спокойно", заяви Масларова. Тя препоръча да се динамизират част от процесите, свързани с хората в България.

"Правителството и тройната коалиция, анализирайки позитивите и негативите в управлението, трябва да преформулираме приоритетите. Водещите трябва да са образованието на децата, ще инвестираме в хората на труда, ще динамизираме процесите, свързани с възможностите с бизнеса. В социалната сфера предстои оттук нататък актуализиране на всички стари пенсии на хората, пенсионирани до 2005-та година - това е нещо, което ще се случи в най-скоро време", каза още министърът.

Емилия Масларова откри в Казанлък пред около 100 жени от ромски произход семинар, част от инициативата “Десетилетие на ромското включване”.