Мария Клинчева представя Гергана Русекова
Мария Клинчева представя Гергана Русекова / Държавна опера Стара Загора

Една звезда на небето официално ще носи имената на две земни звезди - Мария Клинчева и Гергана Русекова. Първата е дългогодишна Прима на Старозагорската опера от близкото и минало. Втората - млада, много талантлива и мнообещаваща оперна певица-мецосопран. Правото върху името на звездата е притежание на Държавна опера-Стара Загора и се утвърждава с официален Сертификат, международен образец, утвърден от Председателя на Федерацията по Космонавтика на Русия. Една звезда на небето ще получи имената на две много красиви и много талантливи дами на Старозагорска опера.

Новото издание на популярните съботни матинета в Операта се казва „Звездите на бъдещето" и стартира днес от 11 часа във фоайето на Операта. В него Мария Клинчева ще представи увлекателно своята млада колежка и нова надежда на операта - Гергана Русекова. Ще чуете изпълнения на Гергана и на Екатерина Станчева-гост в съпровод на пиано-Деница Петрова. Очакват ви и още изненади, каквито могат винаги да се очакват от звездите,защото те са едновременно предсказуеми и непредвидими.

На 23 април от 11 часа във второто издание на матинето „Звездите на бъдещето" оперната Прима Христина Ангелакова ще представи Русалина Мочукова - солист с изключителен глас и излъчване, гордост на Старозагорска опера.