"Майки срещу дрогата" с клон в Стара Загора

Майки срещу дрогата с клон в Стара Загора
Майки срещу дрогата с клон в Стара Загора / dariknews

Сдружение „Майки срещу дрогата" настоява за въвеждане в закона на опцията "лечение вместо затвор" за маловажни престъпления, както и за улесняване на възможността за принудително лечение на наркозависими при крайни форми на агресия и автоагресия. Това съобщи в Стара Загора председателят на сдружението Веселина Божилова и допълни,че тези искания вече са изпратени до министъра на правосъдието Маргарита Попова.

"Затворите са пълни с хора, които са жертви на дилъри, а не дилъри", коментира още Веселина Божилова. По думите й изборът затвор или лечение вече се поставя в повечето европейски страни.

Сдружение "Майки срещу дрогата" вече има свой клон и в Стара Загора. Той ще подпомага родители и семейства на зависими на територията на общината.

"Много е важно хората, които живеят с този проблем, да разполагат с достатъчно информация и да бъдат правилно насочвани", коментира координаторът на сдружението в Стара Загора психологът Яна Христова.

Сдружение „Майки срещу дрогата" е със седалище в Пловдив. Освен в Стара Загора има клонове в София, Габрово, Ямбол и Монтана, предстои да бъдат открити в Русе, Велико Търново, Казанлък и Пазарджик.

Повече информация за дейностите на сдружението може да намерите в неговия сайт http://antidrugbg.com/ .