кампанията на омбудсмана „Великден за всеки“
кампанията на омбудсмана „Великден за всеки“ / netinfo
44 магазина в 13 града на страната от днес отварят врати за инициативата „Купи и сподели“, част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира под патронажа на омбудсмана Мая Манолова за трета поредна година.
 
В Стара Загора мястото е магазин ЛИДЛ на ул. „Х.Д. Асенов“ 3 от 18 до 20 часа.
 
Идеята на акция „Купи и сподели“ е да даде възможност на хората с добри сърца да зарадват българските пенсионери за Великден, като закупят пакетирани хранителни продукти /олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др./, които да дарят в специално поставените колички, брандирани с логото на кампанията, на изхода в магазините. Доброволците на „Великден за всеки“ от Български Червен кръст, младежи от група „отГОворните“, Национално сдружение „Младежки глас“, Национален алианс за работа с доброволци, ГПЧЕ „Васил Карагьозов“ от гр. Ямбол, Младежки дом – Сливен, и Фондация П.У.Л.С. ще оказват съдействие на всички, решили да подкрепят благородната кауза.
 
Инициативата се реализира в двете последователни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя /23-25 март и 30 март - 1 април/ .