Лидерската битка в БСП е здравословна според Първанов

Лидерската битка в БСП е здравословна според Първанов
Лидерската битка в БСП е здравословна според Първанов / DarikNews.bg

Да говорим за настоящето и бъдещето, призова в Стара Загора пред симпатизанти и съпартийци президентът Георги Първанов.

Според него времето до предстоящите избори е оскъдно, а целта на социалистическата партия трябва да бъде внушителна, а не символична победа срещу ГЕРБ. "На БСП й приляга да бъде шампион", убеден е Първанов. Той определи Бойко Борисов като слаб премиер, а управлението на страната ни-на автопилот.

Георги Първанов обаче смята, че хората все още не са готови да приемат социалистическата партия като алтернатива на ГЕРБ. "Спадът на доверие към тях не означава автоматична подкрепа за нас. За целта е необходимо да има ясни управленски ангажименти, нова коалиционна политика, без да пренебрегваме тази т. нар. добавена стойност от гласове.И не на последно място се нуждаем от кадрово осигуряване-да покажем лицата, с които ще управляваме. Не бива да забравяме, че хората гласуват за лидерите. Ето защо, без лидерска битка с Бойко Борисов, няма да спечелим политическата борба. До конгреса трябва да е готова нашата машина за избори", посочи пред старозагорци Първанов.

Според него лидерската надпревара за поста в БСП е необходима, здравословна и демократична. Той посочи, че битката трябва да бъде на полето на морала и изказа увереност, че разцепление в БСП няма и не може да има.