Обявени са над 480 войнишки длъжности за прием във военни формирования на Сухопътни войски
Обявени са над 480 войнишки длъжности за прием във военни формирования на Сухопътни войски / снимка: Пресцентър - Община Горна Оряховица
Служебният министър на отбраната Стефан Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще бъдат в Казанлък
Служебният министър на отбраната Стефан Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще присъстват на изпращането на 33-ия български военен контингент за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”. Официалната церемония по изпращането на контингента започва в 14.00 ч. на площад „Севтополис“.
 
Основната част от 33-ия български военен контингент е от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
 
Контингентът е в състав от до 110 военнослужещи, от които 8 жени. Той включва национален елемент, група за охрана, екип от съветници, щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Христо Атанасов, държавен експерт в Инспектората на Министерство на отбраната. Участвал е в международна мисия на Българската армия в Афганистан през 2010 г. Командир на групата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан е капитан Ивайло Алексов от 2-ри механизиран батальон от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Капитан Алексов е завършил НВУ „Васил Левски” – Велико Търново през 2009 г. Това е неговото второ участие в международна мисия.
 
На ритуала по изпращането ще присъстват още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, съветникът на президента по сигурност и отбрана Илия Милушев, представители на местната власт и др.