Избраха обществен защитник
Избраха обществен защитник / netinfo

Павлина Геренова е първият обществен защитник на Стара Загора. Тя беше избрана с гласовете на 36 общински съветници, след таен вот. Павлина Геренова е завършила политология и ще изпълнява функцията на омбудсман през следващите четири години.

Второ РПУ ще бъде построено в кв.”Железник”, стана ясно по време на заседанието на местния парламент. Съветниците гласуваха единодушно да се дари частен имот на Министерството на вътршените работи. “Новата сграда ще поеме част от натоварените административни дейности. Във второто старозагорско РПУ ще бъде преместен и отрезвителят”, каза комисар Тончо Михайлов. От трибуната в зала “П.Р.Славейков” той отговори и на въпроси на общинските съветници, свързани със зачестилите погроми над партийни клубове в града. “Не са дело на престъпници, но ще бъдем свидетели на подобни деяния, защото изборите приближават”, обясни комисар Михайлов.

След двучасови дебати заседателите приеха бюджета на Общината за тази година, както и Стратегията за управление и разпореждане с общинските имоти.