Стефка Минева
Стефка Минева / Държавна опера Стара Загора
В рамките на 50-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство Стара Загора ще отбележи юбилея на своята световна оперна примадона Стефка Минева.
 
От 17.00 часа този следобед във фоайето на Операта нейните почитатели ще могат да се срещнат отблизо с прочутото мецосопрано, да се докоснат до вълнуващи мигове и преживявания от нейния звезден път към славата и да получат автограф от своята любимка. Водеша на срещата е Елена Драгостинова. Ще бъдат прожектирани и уникални кадри с изпълнения на оперната дива любезно предоставени от Българската национална телевизия. Събитието се реализира със съдействието на Държавен архив-Стара Загора.
 
От 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои празничната  оперна гала, посветена на Стефка Минева. В концерта участват нейните любими партньори от оперната сцена Мария Белчева, Татяна Шиварова, Калуди Калудов, Нико Исаков, Александър Крунев, както и младите талантливи последователи на високото изкуство Беса Лугичи и Веселин Михайлов. Специален гост на концерта е сръбското мецосопрано Саня Анастасия. Диригент Владимир Бошнаков. Сценарият за концерта е на Миглена Стойчева, водеща Силвия Лулчева. В програмата ще прозвучат увертюри, арии, дуети от опери на Джузепе Верди, Умберто Джордано, Жорж Бизе, Шарл Гуно, Руджеро Леонкавало, Джакомо Пучини и др.