Инициативен комитет в подкрепа на проекта „Севтополис”
Инициативен комитет в подкрепа на проекта „Севтополис” / netinfo

Инициативен комитет в подкрепа на реализиране на проект „Севтополис” бе създаден тази седмица в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Членове на комитета са кметът на общината Стефан Дамянов, главният секретар на на фондация „Българска роза” Васил Белев,председателят на групата на писателите към СБП журналистът Веселин Стоянов, директорът на казанлъшкия исторически музей „Искра” д-р Косьо Зарев, директорът на на МБАЛ „Света Екатерина” проф. Генчо Начев, директор, археологът Георги Китов, , директорът на Института по розата и етеричномаслените култури проф. Недко Недков. Сред членовете на Инициативния комитет в подкрепа реализиране на проекта „Севтополис” са и други почетни граждани .

Казанлъшкият кмет Стефан Дамянов информира, че още близо 200 поддръжници са засвидетелствали, че застават зад инициативата за изграждане на „Севтополис”. Кметовете на населените места в община Казанлък единодушно подкрепиха идеята и пожелаха да се включат в Инициативния комитет.

20-членна работна група, сформирана от министъра на културата Стефан Данаилов, започва изготвянето на планово задание за провеждане на международна инженерингова процедура за експониране на място на античния град Севтополис във водите на язовир "Копринка". Второто заседание на работната група е насрочено за 4 септември тази година, като тогава предстои да бъдат представени четири доклада относно „Севтополис”.