Жена изгоря с 2000 лева след телефонна измама - тип "съдействие на полицията"
Жена изгоря с 2000 лева след телефонна измама - тип "съдействие на полицията" / ThinkStock/Getty Images
Трима мъже от великотърновското село Камен, съпричастни към извършването на телефонни измами, били задържани на 24 март.
 
Те са заловени по време на специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Стара Загора, Второ РУ - Стара Загора, ГДНП - София и ОДМВР - Велико Търново, извършена на територията на село Камен. В домовете на заловените са намерени 17 мобилни телефона, СИМ карти и пластики за тях, бижута, 3600 лева, 70 румънски леи. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.
 
В хода на операцията в ОДМВР - Велико Търново са задържани и пребиваващите временно в къща в с. Камен още трима мъже от русенския град Ветово.
 
Установено е, че единият от заловените-21-годишен от Камен, е извършил телефонна измама в средата на октомври миналата година в Стара Загора. Пострадала е възрастна жена, която дала 10 500 лева. Образувано било досъдебно производство, а измамникът бил привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.
 
Работата по установяване и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.