/ netinfo
Пореден сигнал за автомобилни гонки и силен шум от форсиране на двигатели в района на Руския пазар, е получен на горещия телефон на община Стара Загора. Граждани са сигнализирали за близо 50 неправилно паркирани коли, а над пет са превозните средства включени в процедура по доброволно/принудително премахване.
 
На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета, силна музика и премахване на опасни дървета и клони

Оплакване е постъпило за шофьор от градския транспорт, който подминал спирка. Водачът е санкциониран според Вътрешния правилник на дружеството.
 
За бездомни кучета е съобщено в района на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, на Съдебната палата, кв. „Три чучура“ – около блок №40 и до блок №2 на ул. „Любен Каравелов“, както и в село Пъстрово.
 
На горещия телефон: Сигнали за шумни компании и опасни дървета и клони

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, обезопасени са шахти и са взети мерки за възстановяване на  компрометирана част от пътна мантинела. Ремонтиран е ВиК кран в парк „5-ти октомври“.
 
На горещия телефон: Автобус подмина спирка, санкционират собственик на автомивка

Докладна записка
е съставена за изхвърляне на голямо количество строителни и битови отпадъци от неизвестен гражданин до блок №3 на ул. „Т. Пъндев“. За замърсяване е съобщено и в района на печатница на ул. „Войвода Стойно Черногорски“. Съставен е констативен протокол.
 
Над 160 са сигналите, постъпили на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 8 до 11 октомври.