ГЕРБ: Оставка на РИК-Стара Загора!
ГЕРБ: Оставка на РИК-Стара Загора! / netinfo
От предизборния щаб на партия ГЕРБ настояват до края на работния ден Районната избирателна комисия да се произнесе по подадените в неделя жалби за нарушения.В противен случай ще подадем оплакване в Централната избирателна комисия от бездействието на местната РИК,заяви общинският координатор на ГЕРБ Велизар Балабанов.

На 20 май партия ГЕРБ е депозирала в РИК 5 писмени жалби,придружени с видеозапис и снимки на купуване на гласове и други тежки нарушения на изборния процес.Нямаме нито един отговор ,вкл. и на сигнала за купуване на ромски гласове в Гурково със записване на данни от личните им карти,за който Районната прокуратура в Казанлък се е самосезирала, съобщи Балабанов.

Той призова за промени в състава на Районната избирателна комисия за местните избори наесен.”Моля за следващите избори партиите в Старозагорска област да излъчат хора,на които наистина им се работи и могат да бъдат полезни в дейността на Районната избирателна комисия”-заяви общинският координатор на партия ГЕРБ.

Стара Загора е сред малкото области в България,където партия ГЕРБ води убедително пред останалите състезатели в изборите за Европейски парламент.Това обяви със задоволство областният координатор на партията Недялко Недялков.ГЕРБ отбелязва изборна победа в общините Стара Загора,Казанлък и Гълъбово и е втора политическа сила в Гурково и Мъглиж.