летен лагер
летен лагер / netinfo
Фотоизложба, посветена на проекта „Мост-Между-Културите“, който се реализира за трета поредна година в Стара Загора, ще бъде открита от 11.30 часа в Народното събрание. Инициативата събира в рамките на 5-дневен лагер деца от различни етноси и вероизповедания в България. Третото издание  имаше и международно участие с деца от Холандия и в партньорство с световни организации, включително и Япония. След Стара Загора децата посетиха Хага, където се проведе втората част на лагера.

В експозицията са включени 22 професионални пана със снимки на фотографите Калина и Борис Борисови. Тя отразява иновативния подход в търсенето на диалог между културите, който сдружение „Мостове – Източноевропейски форум за диалог“ (BRIDGES CC) развива с постоянство години наред. Изложбата представя отделни знакови моменти, емоции, преживявания от дните заедно, показва как 18 младежи от България и Холандия имаха възможността да опознаят хора с различна религиозна и културна идентичност, да търсят начини да изграждат мостове на доверие.

Изложбата се осъществена със съдействието на зам.-председателя на НС Емил Христов и народния представител от ГЕРБ Радостин Танев.

На откриването ще присъстват религиозни лидери от различните вероизповедания, както и представители на холандските партньори и съорганизатори по проекта - URI Netherlands CC.