Заповядайте край с.Студено буче на фолклорен събор!
Заповядайте край с.Студено буче на фолклорен събор! / netinfo
Първият фолклорен събор "С мирис на теменуги" започна с празничен водосвет в старозагорското село Яворово. Единственото условие за участие е една от песните да бъде посветена на цветята и красотата на българската природа.През деня на читалищната сцена ще се представят фолклорни състави от шест общини, а подадените заявки от самодейци са около 300. Съборът има за цел да утвърди фолклорното песенно богатство в съвременния живот; да  предостави възможност на самодейни колективи от региона и страната да получат обществено признание.
 
Фолклорният събор "С мирис на теменуги" е със специалното участие на народната певица Ирина Бойчева и ще завърши с програма на професионален фолклорен ансамбъл "Загоре".
 
Всички участници получават грамота за участие и почетен знак на събора, който няма конкурсен характер. Изпълненията ще бъдат наблюдавани от комисия в състав: представител на отдел Култура при общ. Стара Загора;  представител  от Регионален исторически музей Стара Загора; представител на Държавен архив Стара Загора; народната певица Ирина Бойчева и председателят на НЧ „Ахинора”.
 
Организатори са Община Стара Загора, Кметство Яворово, НЧ “Ахинора-2006 г.”, Исторически музей Стара Загора, Държавен архив Стара Загора. Радио Стара Загора и вестник “Ахинора” са медийни партньори.

Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/