Финансова инжекция за българското село
Финансова инжекция за българското село / netinfo
Обучителен семинар на тема ”Актуални възможности за финансиране по Програма за развитие на селските райони" ще се проведе утре от 9 часа в залата на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

По време на лекциите ще бъдат представени реда и условията за получаване на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони в България.

„Програма действа в периода 2007 – 2013 година като трябва да бъдат усвоени и разпределени 2,6 млрд евро от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.” Това заяви в интервю за Дарик експертът по информационно обслужване към Търговско-промишлената палата Мария Колева. Тя ще бъде лектор на утрешния семинар, на който ще бъде подробно представени изискванията за кандидатстване по европейското финансиране.

Целта на Програмата е подкрепа и модернизация на българските селско и горско стопанство, хранително-вкусовата промишленост, както и за комплексното подобряване на условията на живот в българското село.

Допустими кандидати за получаване на безвъзмездна финансова помощ по програмата са физически и юридически лица, земеделски производители, собственици на гори, млади фермери, организации, общини и местни инициативни групи.