/ ThinkStock/Getty Images
Константина Жекова,  млада  авторка  от Пловдив,  открива тази вечер  изложба в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. Константина, вече бакалавър по графичен дизайн и фотография и носител на няколко награди. Едва десетгодишна, тя печели награда за детска фотография от Фотофиеста 2002.

Изложбата показва  портрети в ситуация на  предимно млади хора,  снимани в различни житейски ситуации – някои в Пловдив, други - в естествената среда на селото и природата. Експозицията носи запомнящото се име „Едно Нула Осем“.

Константина Жекова печели през 2016-а година наградата „Пловдив“ по фотография и операторско майсторство, заедно с дипломанти от университетската специалност  „Графичен дизайн и фотография“. Има отличия и от  студентски и други младежки конкурси, пленери и фестивали.

Участва и в Първия Арт Фест Мултимедия в Казанлък през 2012-а година - „Докоснати от древността“. Работи като фотограф,  графичен дизайнер и автор на мултимедийни представяния на именити български фотограф-художници, като казанлъчанина Александър Иванов.

Константина се изявява и като доброволец в различни неправителствени организации.

Нейни работи са показвани освен в България, още и в Австрия, Полша и Германия.