Единен десен кмет на 17 септември(?)
Единен десен кмет на 17 септември(?) / netinfo

След обявяването на две кандидатури за кмет на Стара Загора от левицата, десните партии в града отново се събраха в опит да излъчат силна и единна личност, която да се изправи срещу д-р Евгений Желев в предстоящата предизборна битка. В срещата участваха представители на петте партии от т.нар. “стара десница” , ГЕРБ и ВМРО.

За да излезе печелившо на местните избори, десницата трябва да се яви с една-единствена кметска кандидатура, признаха участниците в срещата. “Постигнахме споразумение за общи кметски кандидатури в 26 от 33 села в общината. 6 от населените места с избираеми кметове остават спорни ”- съобщи общинският председател на СДС Любка Иванова. Синята партия е водещ партньор в сформираната коалиция “Демократична Стара Загора”. Коалицията преговаря с три номинациите за кмет на града: бившият директор на РУСО Петър Цвятков, общинската съветничка Петя Арнаудова и бизнесдамата Красимира Чахова.

Още три имена на старозагорци, готови да се изправят срещу кмета Желев, очакват одобрение от Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ. Това са адвокат Велизар Балабанов, областният председател на партията Недялко Недялков и ректорът на Тракийския университет Светлин Танчев.Решението на комисията се чака до края на седмицата, съобщи Недялков.

Вместо да изберат своя кандидат за кмет между шестте оповестени имена, десните партии в Стара Загора остават отворени за още предложения .Партньорите в преговорите обещават да съобщят името на своя избраник на 17 септември.