Двоен празник за миньорите от Мини Марица Изток
Двоен празник за миньорите от Мини Марица Изток / netinfo
Работниците и служителите на Мини Марица Изток отбелязват на 17 август своя професионален празник.По традиция празникът съвпада с деня на Св.Иван Рилски.Тази година празникът е двоен,тъй като най-голямото въгледобивно дружество в България навършва 55 години.

В 12.30 ч. екипът на Мини Мраица Изток ще се поклони пред паметника на своя светец-покровител в Раднево. Очаква се в тържествата да се включат министър-председателят Сергей Станишев и министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

След официалната част в 14.00 ч. ,празникът ще продължи с градинско парти в градския парк на Раднево.

За последните 55 години в откритите рудници на Мини Марица Изток са добити близо 870 милиона тона лигнитни въглища за производството на електроенергия в трите топлоелектрически централи в комплекса. Дружеството се подготвя за годишен добив от 35 милиона тона въглища,когато заработят новите генериращи мощности.

В навечерието на професионалния празник на миньорите, Мини Марица Изток получи два сертификата за постигнати европейски стандарти: Система за управление на качеството ISO 9001: 2000 и Система за управление на здраве и безопасност при работа OHSAS 18001 : 1999.