/ Община Стара Загора
Трети национален фолклорен танцов фестивал ще се проведе в Стара Загора от 29 септември до 30 септември. Организатори са Община Стара Загора и Народно читалище „Родина-1860”

Хиляди родолюбци се събраха на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ (СНИМКИ)

Целта на фестивала „В сърцето на Тракия” е да дава среща на любителски танцови клубове и формации от цялата страна за съхраняване на нематериалното културно наследство и популяризиране и запазване на българския фолклор.

Показват нестинарски танц на събора "Богородична стъпка"

Право на участие имат всички любителски танцови групи, ансамбли, клубове и непрофесионални формации от цялата страна, изучаващи български народни танци.
Няма ограничение на възрастта и броя на участниците.

ФЕСТИВАЛЪТ Е БЕЗ ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ И НЯМА КОНКУРСЕН ХАРАКТЕР!

Представянето на всяка група е с продължителност до 10 мин. и включва хора и/или танци по избор на участващата група. Музикалният съпровод да бъде осигурен на CD, флаш памет или с жива музика.

Разходите за пътни и пребиваване се поемат от участниците. Групите сами правят заявките си за нощувки.

Програмата за фестивала:

1 ден – 29 септември 2018 /събота/

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА

10.30 часа Парк "Артилерийски"

2 ден - 30 септември 2018 /неделя/

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА и
"УЧЕБЕН ЧАС НА ОТКРИТО" -
разучаване на хора от различни фолклорни области

11.00 часа Парк "Артилерийски"


Организаторите осигуряват места за преобличане на съставите и за паркиране на автомобили и автобуси по време на фестивалната програма, като си запазват правото на промени в нея. Съставите, желаещи да участват във фестивала „В сърцето на Тракия”, нека изпратят заявка на и-мейл: sartze_trakia@abv.bg Крайният срок на записване е 23 септември.