/ dariknews.bg
От днес до 15 декември Регионалното управление на образованието – Стара Загора е домакин на Третата национална седмица на четенето, 2017 г., организирана от Министерство на образованието и науката.
 
Всички планирани и реализирани инициативи целят да се постави в центъра на вниманието четящият човек, да се разшири кръгът от четящи хора чрез намиране път към онези, които все още не са изкушени от магията на четенето, които не са осъзнали неговата значимост за интелектуалното и духовното изграждане на личността.
 
Дните от седмицата 11-15 декември ще са наситени с интересни и вълнуващи срещи с автори на книги, с приказни и литературни герои, с инициативи за споделяне на удоволствието от четенето и даряване на книги, със състезания по четене и по български език, с творчество в ателиетата за творческо писане.
 
Партньори на събитието са МОН, Регионално управление на образованието, Регионална Библиотека „Захарий Княжески“- Стара Загора, Държавен Куклен театър – Стара Загора, Община Стара Загора и други образователни  и културни институции от област Стара Загора.