ректор
ректор / DarikNews.bg
До две години ще бъде открит Академичен информационен център към Тракийски университет в Стара Загора.

Вярвам, че той ще допринесе за бъдещето развитие на висшето ни училище, каза при полагането на символичната първа копка ректорът доц. Добри Ярков. Той припомни, че идейният проект стартирал преди 7 години, а първоначалните намерения за сградата, строена преди 25 години, били там да се помещава библиотеката. „Това беше една мечта на много хора през годините, а днес е един знаков ден“, посочи ректорът.

Европейското съфинансиране на проекта е 2 550 000.00  лв., националното-450 000 лева, а средствата на Тракийския университет са малко над 1 178 000 лева.

До края на годината във висшето учебно заведение ще бъде открита и Университетска Ветеринарна болница. Тя ще бъде първата по рода си на Балканския полуостров, изградена по немски модел. Изискването за подобен тип лечебно заведение е записано в поправките на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

По-рано през деня Тракийският университет беше домакин на  MASTERCLASS WORK 4.0 с основен акцент дигитализацията. Организатори са КНСБ, а президентът на синдиката Пламен Димитров съобщи, че предстои откриването на Институт за регионално развитие. В него ще бъдат привлечени и чуждестранни експерти както и водещи специалисти от браншовете на икономическия живот у нас.