Дискутираха бъдещето на Аязмото в Стара Загора
Дискутираха бъдещето на Аязмото в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Областният управител Георги Ранов, депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев, Радка Кусева от фондация „Митрополит Методий Кусев" и десетки граждани уважиха дискусията за бъдещето на парк „Митрополит Методий Кусев" в Стара Загора. Инициатори на проявата бяха младежката организация на партия „Движение България на гражданите".

„Иска ми се да говорим по-скоро позитивно, да се съсредоточим не върху това кой какво е сгрешил, а върху идеите за бъдещето. Така както Методий Кусев преди повече от 120 години е започнал този парк, мислейки за поколенията напред. Това е една емблема на Стара Загора, която с усилията на всички нас ще остане нашето любимо място, както е било когато сме били малки деца", заяви в началото на дискусията Димитър Танев.

Според организаторите сред сериозните проблеми на парка е липсата на достатъчно осветление, изоставените и неподдържани детски площадки и намаляващото видово разнообразие.

Димитър Танев бе категоричен, че е невъзможно дори да се мисли за някакъв вариант за строеж в територията на Аязмото. „Това е парк с национално значение. Когато говорим за Аязмото, трябва да мислим единствено как този парк да бъде съхранен", обясни народният представител.