Делото срещу гълъбовската група - в Специализирания съд?
Делото срещу гълъбовската група - в Специализирания съд? / DarikNews.bg, архив

Има основание да се смята, че гълъбовската група - Николай Тонев, Пламен Бараков и Янка Петрова ще бъде една от първите, съдени от Специализирания съд. Интересен е начинът, по който Прокуратурата промени становищата си по различните обвинения, каза за Дарик адвокат Александър Желязков.

"Първоначално досъдебното производство беше образувано само срещу едно физическо лице - Николай Тонев. Изненадващо отделните обвинения към различни лица се превърнаха в обвинение за организирана престъпна група и това съвпадна с приемането на Закона за Специализирания съд", коментира адвокат Желязков.

Той допълни, че намерението на Окръжна прокуратура Пловдив да завърши делото до месец май съвпада с началото на функциониране на Специализирания съд. Третото нещо, което прави впечатление е, че делото е образувано в Окръжна прокуратура Пловдив, а делата, подсъдни на Специализирания съд не са обвързани с територията, коментира още адвокат Александър Желязков.

Той допълни, че срещу председателя на Общински съвет Гълъбово Янка Петрова все още не е повдигнато официално обвинение, но е призована да се яви до края на седмицата, за да го получи.