Делегация от Фукуяма на посещение в Казанлък
Делегация от Фукуяма на посещение в Казанлък / Община Казанлък

Делегация от японския град Фукуяма е на посещение в Казанлък. Тя е водена от Сасаки Шигецуна, председател на Асоциацията за приятелство „Фукуяма-България", заедно със секретаря на асоциацията Мичиясу Дате. В делегацията участват музиканти, които свирят на традиционните японски инструменти кото и шакухачи.

Делегацията бе посрещната от кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Сасаки Шигецуна връчи на кмета на Казанлък поздравителен адрес от кмета на Фукуяма Акира Хада.

Галина Стоянова отправи покана към Акира Хада да бъде гост на града. „Независимо дали е по време Празника на розата, или в друг сезон от годината, нашите приятели от Фукуяма винаги са добре дошли в Казанлък", заяви Стоянова.

Делегацията от побратимения японски град бе на посещение и в с. Копринка. Там пенсионерски клуб „Надежда" посрещна гостите от Страната на изгряващото слънце с пита и сол, с народни песни и танци, изпълнени от детско-юношеската формация „Славейче" към Народно Читалище „Пробуда 1920", и с български национални ястия. Поздравления отправи и вокалната формация в с. Копринка.

Днес от 18,00 часа в камерната зала на ДК Арсенал оркестъра от Япония ще изнесе свой концерт.