приемане протоколи
приемане протоколи / DarikNews.bg
Малко над 15 са вече обработените протоколи от секционните избирателни комисии в Старозагорска област, сред които част от селските, Затвора, Дома на инвалида. Данните са към 23 часа.

Има допуснати грешки в протоколите при въвеждането на данните, най-често те са технически, коментира председателят на РИК Теодора Крумова. Малко над 90 от комисиите са успели да влязат при представителите на Районната комисия.

Изборните книжа и бюлетините от 504-те секции в Старозагорска област се приемат в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.

приемане протоколи
DarikNews.bg


Районът на тунела на библиотеката, където пристигат представителите на комисиите, се охранява от полиция, създадена е организация, за да няма струпване на хора. Спазването на дистанция на практика е почти невъзможно.  

Това е и една от причините, заради която хората които сега пристигат да изчакат реда си в палатките на военните, които са разпололожени на Античния форум. Не сме доволни от организацията, нито от условията, които ни се предлагат докато изчакваме реда си, споделят някои от членовете на комисиите.

палатки
DarikNews.bg


По трима представители на СИК пристигат с бюлетините и изборните протоколи, изчакват реда си, поредността на номерата се обявяват по високоговорител, а чувалите и кашоните с принтерите се дезинфекцират от специален екип.

С близо 50% приключи изборният ден в община Стара Загора.