/ Снимка: Дарик, архив
Четирима души са задържани заради вчерашното сбиване между групи роми на централния площад в Казанлък, съобщи Стойчо Крачалов, началник на Полицията в града. Масовата свада възникнала заради спор за 15-годишно момиче, а ромите са от Мъглиж и селата Шейново и Копринка. Те са задържани за 24 часа.
 
Трима се сбиха в Християново, един е в болница

По случая се очаква официално съобщение, с цел успокояване и яснота по ситуацията. Инцидентът, който се превърна в масова ромска свада, без сериозно пострадали вчера  по обед в Казанлък, предизвика огромно обществено недоволство и брожения в социалните мрежи.
 
В Стара Загора: Четири жени нападнаха дежурни лекари в Спешното отделение

По информация на полицейския началник, усещането за масова свада станало заради огромния брой наблюдатели и поощрители на инцидента, които по това време били в центъра на града. Групата им създала усещането сред хората за ново напрежение. Такова няма,  заяви началникът на Полицията в Казанлък.
 
Дежурен полицейски патрул бил на мястото на инцидента на петата минута, уточни още Крачолов. Дългото мълчание на органите на реда, по повод разбунилия града бой той обясни с нуждата от време да се извърши съответната оперативна работа.

19-годишно момиче намушка с нож приятеля си, той е с опасност за живота

Полицейският началник отрече разпространени тези от вчера в социалните мрежи за нужда от наличие на отряд жандармерия в Казанлък, заради  проблеми с ромите, тъй като няма напрежение в тази посока, както и между тях и останалите граждани.