Бюджет 2015 на община Стара Загора: Балансиран и реално изпълним
Бюджет 2015 на община Стара Загора: Балансиран и реално изпълним / Община Стара Загора
Бюджет 2015 на община Стара Загора: Балансиран и реално изпълним
78003
Бюджет 2015 на община Стара Загора: Балансиран и реално изпълним
  • Бюджет 2015 на община Стара Загора: Балансиран и реално изпълним

Близо два часа бяха необходими на общинските съветници да приемат бюджета на община Стара Загора за тази година. В зала постъпиха няколко предложения като едно от приетите беше на Илия Златев от АБВ-да се увеличат парите за ремонт на 4-класния път Подслон-Хан Аспарухово.

Бюджетът е в размер на 100 милиона и 190 хиляди лева, а кметът Живко Тодоров открои три основни акцента - инфраструктура, образование и култура. „Бюджетът е съобразен изцяло с възможностите и с реалните данни, които имаме за очакваните приходи и разходи. Намалява се размера на дълга, като единствените ни задължения са свързани с пазара, който вече се изплаща, по Фонд Козлодуй и финансирането за басейна. Предлагаме добър бюджет, който не би предизвикал бъдещи задължения, така както е в други големи градове като Бургас и Варна".

Какво още каза кметът Тодоров пред общинските заседатели чуйте в прикачения звуков файл.

"Това е вторият бюджет от 1989 година до сега, който надхвърля 100 млн.лева, поради това няма как да не бъде подкрепен", посочи Илия Златев от АБВ.

Бюджетът на община Стара Загора за 2015 година беше приет с гласовете на 40 заседатели, седем се въздържаха от мнение.

Единодушно беше прието и предложението на общинските съветници Николай Диков /ГЕРБ/, Тихомир Томов /Нова сила/ и Гергана Микова /НФСБ/ за пътуването на пенсионерите и хората в неравностойно положение с автобусен и тролейбусен транспорт на територията на Община Стара Загора. Намалението при таксуването на пътниците, ще важи за всички пенсионери над 65 години, както и лицата с трайни увреждания над 71%, с постоянна регистрация в Стара Загора и размер на пенсия до 300 лева. Всички те ще ползват 50% намаление от цената на редовните билети във вътрешноградския транспорт.