документи
документи / Dariknews.bg
Димо Банев, Ради Желязков, Гергана Куманова, Величка Малкочева и Донка Динева са изключени от БСП, тъй като работиха срещу кандидатурите и кампанията на БСП на местните избори през 2019 година. Решението на Общинския съвет за изключването им от редиците на БСП е взето при спазване на Устава и политиките на партията. БСП-Опан работи за единството на структурите, съобразявайки се с уставния ред, правилата и политическите мeханизми“.

Това е записано в официална позиция на Общинския съвет на БСП в Опан по повод изявления на трима от изключените от партията членове.

На брифинг вчера те заявиха, че до това се стигнало, защото поискали оставката на общинския председател на партията в Опан и областен лидер Румяна Динева. Те обясниха, че никой официално не ги е информирал, че вече не са в редиците на левицата и каква е причината за това.

Поводът за изключването, според тях, е именно писмо до Националния съвет на БСП, което са подписали и в което посочват, че искат освобождаването на Румяна Динева заради катастрофалните резултати на последните местни избори

Няма личностни отношения към лицата от Опан, свикали пресконференция на 3 февруари по повод отстраняването им от  БСП. Представеното от тях не отговаря на истинските факти“, пише още в официалната позиция на Общинския съвет на партията в Опан.

На втория тур от изборите за кмет на Община Опан Генчо Колев от ПП ВМРО – Българско Национално Движение спечели с 56.82% от гласовете на избирателите. Другият кандидат в балотажа бе Минчо Чавдаров от БСП за България, за когото гласуваха 41.99% от имащите право на вот.