благотворителен базар
благотворителен базар / Dariknews.bg
5 600 лева е събраната сума от Благотворителния концерт в помощ на Теодор. Проявата бе организирана от старозагорски младежи, а участие в нея взеха ученици от девет местни училища.

От близо три години младият мъж се бори с диагнозата неустановена тромбоцитопения - понижен брой на тромбоцитите.  При липса на тези клетки кръвта не се съсирва. След неуспешно лечение у нас, турски клиники са готови с оферти за трансплантация на костен мозък, но първоначалната необходима сума е близо 133 хиляди евро. Средствата са непосилни за семейството.

благотворителен базар
Dariknews.bg


Добротата и желанието на старозагорските деца да помагат не свърши с края на благотворителния концерт. След удовлетворението от концерта и събраните средства за лечението на Теодор, те решават да продължат благотворителната инициатива.

благотворителен базар
Dariknews.bg


Няколко училища организират благотворителен базар в подкрепа на младия мъж от Стара Загора. ПМГ “Гео Милев” поставиха старта и вече прибавиха събраната сума от базара към тази от благотворителния концерт.

благотворителен базар
Dariknews.bg


Осмокласници от ГПЧЕ “Ромен Ролан” си дадоха сметка, че малка част от тях са присъствали на концерта и решиха да помогнат чрез благотворителен базар. Учениците от езиковата гимназия заложиха на домашно приготвена храна в своя базар, тъй като им гостуват чуждестранни ученици по програма “Еразъм +”. Вкусотиите бяха лично приготвени от осмокласниците и техните родители, а целта на домашната българска кухня бе чуждестранните ученици да се запознаят с нея. Гостите на града пък обикнали от родната кухня  баницата и мусаката, но признават, че траен спомен у тях ще оставят природните красоти на България.

благотворителен базар
Dariknews.bg


ПГОХ “Райна Княгиня” продължава инициативата на 22-ри април с благотворителен базар по случай патронния празник на училището. Два дни по-късно, на 24-ти април учениците от 5 ОУ "Митьо Станев" завършват с Великденски благотворителен базар в подкрепа на Теодор.