/ netinfo
Евгени Спиров, пастпрезидент на Ротари клуб Стара Загора, Дистрикт 2480, намери и предаде на общината бронзов знак. Той изобразява един от забележителните символи на града - лъвицата с лъвчето от каменен релеф от 11-12 в., открит в Стара Загора през 1949 г. и станал един от символите не само на града, но и на България

17 депутати предлагат Стара Загора да бъде обявен за Град на Българската бойна слава

Знакът бил случайно открит при посещение на Спиров в стара леярска фабрика в Карлово, която в момента работи  в сферата на военната индустрия. Вероятно знакът бил изработен по поръчка преди много години.

намерен знак
netinfo


Знакът е истинска ценност за мен, отлят е от чист бронз и тежи около 40 кг. Поздравявам Ви за будното гражданско самосъзнание и активност, които проявявате не само в конкретния случай, а и при вземането на важни за нашия град решения.

Стара Загора има нужда от повече активни и милеещи за добруването на града личности като Вас самия“, пише в благодарствения адрес до Спиров кметът Живко Тодоров. Над бюрото в неговия кабинет е поставен идентичен знак със символа на града.
 
Кметът има намерение да постави бронзовия знак на фасадата на сградата на общината, която през следващата година ще бъде изцяло обновена.