Културният живот - символ на Стара Загора
Културният живот - символ на Стара Загора / netinfo
Културният живот - символ на Стара Загора
31366
Културният живот - символ на Стара Загора
  • Културният живот - символ на Стара Загора

Стартира национална кампания „Избери символа на твоя град". Идеята е от многобройните предложения да бъдат изберани символи на 27-те областни града в България.

Кампанията е изцяло Интернет базирана и всеки, който желае, може да се включи в свободното гласуване за избор на символите-победители. Срокът за подаване на гласовете започна от 15 юли и ще продължи до 15 август.

Кампанията ще се разгърне в три етапа, като обявяването на междинните резултати ще стане на 30 юли. В края на кампанията символите-победили в надпреварата, ще бъдат нарисувани от известния карикатурист Ивайло Нинов и ще бъдат поставени в подсекциите за всеки отделен град на новия сайт Hitarpetar.bg.

Приемат се не само общоприетите символи на градовете, но и нови оригинални идеи. Предложения за Стара Загора меже да дадете на адрес http://simvoli.HitarPetar.bg. Двама от гласувалите на сайта ще получат награди - собствени шаржове от карикатуриста Ивайло Нинов.

Символите - победители ще бъдат представени в специална уеб-изложба в Интернет.

Какви нови предложения за символи на града имат старозагорци и дали обгазените липи все още могат да бъдат символ на Сара Загора чуйте в прикачения звуков файл.