Бебе почина в съня си. Според майката причината е поставена ваксина.
Бебе почина в съня си. Според майката причината е поставена ваксина. / DarikNews.bg, архив

Досъдебно производство за смъртта на тримесечно бебе е образувано в ОД на МВР Стара Загора. Смъртта на детето е настъпила на 24 януари. Малкият Павел е починал в съня си, 8 дни след като му е поставена ваксина. Според майката Павлина Стефанова, причината за смъртта на детето й, е именно поставената ваксина.

Експертизата от направената аутопсия все още не е готова. Аутопсията е показала оток на мозъка и белия дроб, вследствие на хеморагична пневмония

Павлина публикува писмо в социалната мрежа, в което описва драмата в семейството си.

"Здравейте, казвам се Павлина Стефанова, от гр.Стара Загора съм. Случи ми се най- лошото нещо на света. Почина бебенцето ми. Ще започна от 15.01.2014г. Отидохме с мъжа ми и бебчо на консултация, трябваше да му бият ваксини. Обясних на лекарката, че детето е със сополки и не постоянно, но от време на време чувам и хрипчета. Тя ми отговори, че ще го прегледа и ако е необходимо ще отложим ваксинацията. Прослуша му гърдичките и каза, че са чисти. Попита ме като кърмя детето дали се дави от нослето и дали се отблъсква от гърдата ми. Отговорих й че се храни добре. Тогава тя отговори, че при някои бебета запушен нос или малко сополки било нормално да имат до осмия месец. Доверих й се и бихме ваксините в едното краче дифтерия тетанус коклюш и полиомиелит, а в другото краче някаква за хронична пневмония.

На 20.01. бебето ми се влоши, вечерта имаше хрипове и сополки. Аз откакто се появиха сополите му пръскам в нослето "Стеримар" т.е.морска вода, след което му почиствах сополките. Рано сутринта се обадих на лекарката и й обясних, че бебето се влошава и какво се е случило предната вечер. Тя ми отговори да отида на следващия ден, в сряда, когато е имало консултация, защото имало много болни и каза да продължавам да пръскам в нослето. В сряда взех по-големия ми син от училище, той е в първи клас, купихме от аптеката маски за тримата и отидохме в болницата. Влязохме с маски на уста и тримата заради грипа. Разказах й всичко, което ви написах по горе, след което тя отново го прегледа със слушалки и каза, че е с чисти гърдички и не чува никакви хрипове. Този път реши и гърлото да види. Каза че и то е добре. Изписа ми "Виброцил"- 4 пъти на ден по една капка във всяка ноздра. Започнах веднага да му ги слагам, но той нямаше промяна. Започна и по-малко да яде.

На 23.01.2014 г. си го изкъпах, сложих му капки, малко по-късно го нахраних и към 21,30 легнахме всички. Сложих си го в кошарката и аз си легнах. На сутринта мъжа ми ме събуди да оправя детето за училище. Станах и първо погледнах към кошарата. Беше с леко отворена устичка, посиняла и целия студен. Повикахме бърза помощ, дойдаха за секунди, опитаха вкъщи, но казаха, че незабавно трябва да се откара в бърза помощ. Бях в стаята при тях, бориха се 45 мин., но не успяха. Детето ми беше мъртво. След аутопсията ми казаха, че е получил оток на мозъка и белия дроб, вследствие на хеморагична пневмония.

Ходих днес до полицията, за да питам какво мога да направя срещу тази лекарка, защото съм сигурна, че вината е нейна. Не трябваше да му бие ваксина, а да му пусне изследвания. Но докато не получат експертизата няма как да я обвиня. Но душата ми гори, сърцето ми бушува. Не мога да намеря покой. Затова искам гласност, защото нали се сещате, че тяхната гилдия, лекар виновен няма. Моля, помогнете ми. Вярвам, че ако се разчуе може да побързат с експертизата и всичко да се изясни. Простете ако съм допуснала грешка в правописа но ми е трудно да проверя написаното."